Over de auteur
Kennis en ervaring

Op deze site informeer ik u over onderwerpen binnen de elektrotechniek. Sinds het begin van mijn loopbaan in 1977 heb ik bij een aantal installatie bedrijven en opdrachtgevers in de sector utiliteit mijn kennis en ervaring opgedaan. Als projectleider en gebouwbeheerder heb ik dus “beide kanten van de tafel” gezien en gemerkt dat vakkundig ontwerp en onafhankelijk advies elektrotechniek steeds vaker nodig is. In 2003 vond ik de tijd rijp om te starten als zelfstandig elektrotechnisch adviseur op mijn favoriete vakgebied elektrotechniek.

Adviseur elektrotechniek

Reeds vele jaren vertaal ik de eisen en wensen van klanten naar op de praktijk gerichte elektrische installaties voor utiliteit en computerruimten. Zo werk ik programma’s van eisen uit en schrijf ik functionele bestekken. Het betrokken blijven bij een project na een ontwerp in de vorm van begeleiding van de aanbesteding en/of de realisatie geeft de mogelijkheid nog meer bij te dragen aan het beoogde resultaat. Dat geldt ook voor een op de praktijk afgestemd bestek ten behoeve van beheer & onderhoud. Meer informatie over mijn dienstverlening als adviseur, de aanpak, vakgebieden en ervaring vindt u op mijn bedrijfswebsite.

Waarom elektrotechnisch ontwerp en advies

Regelgeving verschuift in Nederland en Europa steeds meer van voorgeschreven techniek naar doelstellingen. Daardoor komt het kiezen van de juiste technieken, componenten en systemen meer en meer op vakkennis en ervaring neer. Een helder, en vooral op actuele techniek en regelgeving gebaseerd, bestek en onafhankelijk advies op het gebied van elektrische installaties is inmiddels noodzakelijk. Op die manier is het mogelijk om tot een veilig en functioneel projectresultaat te komen voor nieuwbouw, renovatie of uw computerruimte. Dat geldt ook voor beheer & onderhoud. Door het opstellen van een helder PvE en/of het schrijven van een actueel en praktijk gericht functioneel bestek kan een uitvoerende partij een serieuze offerte maken. Daardoor voorkomt u vaak onnodig meer- en minderwerk of veel discussie achteraf.

Neem contact op met uw onafhankelijk adviseur elektrotechniek, Gerard Wessels.