Over de auteur

Kennis en ervaring

Mijn naam is Gerard Wessels en op deze site informeer ik u over onderwerpen binnen de elektrotechniek. Sinds het begin van mijn loopbaan in 1977 heb ik bij een aantal installatie bedrijven en opdrachtgevers in de sector utiliteit mijn kennis en ervaring opgedaan. Als projectleider en gebouwbeheerder heb ik dus “beide kanten van de tafel” gezien en gemerkt dat vakkundig ontwerp en onafhankelijk advies elektrotechniek steeds vaker nodig is. In 2003 vond ik de tijd rijp om te starten als zelfstandig elektrotechnisch adviseur op mijn favoriete vakgebied elektrotechniek.

Adviseur elektrotechniek

Reeds vele jaren vertaal ik de eisen en wensen van klanten naar op de praktijk gerichte elektrische installaties voor utiliteit en computerruimten. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit ontwerp, advies en beoordeling van elektrotechnische installaties. Het betrokken blijven bij een project na het ontwerp in de vorm van begeleiding van de aanbesteding en/of de realisatie geeft een extra mogelijkheid nog meer bij te dragen aan het beoogde resultaat. Ook na het opstellen van een op de praktijk afgestemd bestek ten behoeve van onderhoud aan technische installaties geldt, dat begeleiding van het onderhoud extra bijdraagt aan een goed functionerende installatie. Meer informatie over mijn dienstverlening als adviseur, de aanpak, vakgebieden en ervaring vindt u op mijn bedrijfswebsite.

Waarom elektrotechnisch ontwerp en advies

Regelgeving verschuift in Nederland steeds meer van voorgeschreven oplossingen naar doelstellingen. Daardoor komt het kiezen van de juiste technieken, componenten en systemen meer en meer op vakkennis en ervaring neer. Een gedegen ontwerp, gebaseerd op actuele techniek en regelgeving, of onafhankelijk advies op het gebied van elektrische installaties is meer dan ooit nodig. Alleen daarmee is het mogelijk om tot een veilige en functionele installatie te komen voor nieuwbouw, renovatie of uw computerruimte. Dat geldt ook voor het onderhoud van installaties. Op basis van een helder PvE of een actueel en praktijk gericht functioneel bestek kan een uitvoerende partij een serieuze offerte maken. Daardoor voorkomt u vaak onnodig meer- en minderwerk of veel discussie achteraf.

Neem contact op met uw onafhankelijk adviseur elektrotechniek, Gerard Wessels.